pirmdiena, 2011. gada 28. marts

Ari as itamā balā beju...

Guļbišnīki, zakirkys i cyti zvāri.

Tradiconālo prasmju skola 2011 Latgalē.

Latgales virtuves knifiņos dalījās Janīnas kundze no Krūmāju mājām Zvirgzdenē (pie Ludzas). SPEĶIS ir visu garšu karalis - ielāgojiet to uz visiem laikiem! Savas jauniegūtās prasmes izmēģinājām nekavējoties - tikko mājās atbraukuši, kamēr tā speķa garša vēl uz mēles nav pazudusi. Sanāca gan 'pēc pilsētnieku modes' - speķis pamaz, sāls pamaz, tauciņu uz pannas ar pamaz, bet vienalga labi.

Guļbišnīki: vārītus kartupeļus saspaida, atdzesē, pievieno sviestu un pāris olas, un nedaudz miltus. Tad taisa plācenīšus, pilda ar apceptu gaļu, sēnēm vai dārzeņiem. Un neaizmirst speķi! Sagatavotos guļbišnīkus apcep uz pannas tauciņos.


Tā kā pilsētniekiem arī pie pannas stāvēt netīk, tad sataisītos guļbišnīkus likām cepeškrāsnī. Arī tā var paslinkot.

Par zaķirkām nākamreiz.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru